Thanks for your support!

Saturday, March 5, 2011

DIY 4: kartun pasangan comel 2

Assalamualaikum...
Semoga anda, anda dan anda semua sentiasa bergembira. Hari ni Cik Mira kurang gembira. Banyak sangat aih perkara yang berlaku. Kerja pun banyak.... ~wuuuuu
Tapi hidup harus diteruskan. Oleh itu, untuk menggembirakan hati ini, Cik Mira godek-godek la laptop. Mula bercadang nak buat entry tentang contest yang telah ditag oleh cik suhilary. TAPI tak siap-siap pun lagi. ~wuuuu.. akan berusaha menyiapkan dengan segera.. hihi

Ha, tau apa Cik Mira godek-godekkan? Mesti la tau... tajuk kat atas dah bagitau... ~duh 
hehe Cik Mira mengasah bakat buat kartun lagi. Yang nih guna PowerPoint. Dah jatuh hati dengannya.
Inspirasi adalah dari kartun-kartun anime yang mana kartunnya bermata besar tuh. huhu...
Bila belek-belek balik gambar kartun anime tuh nampak macam boleh ja nak buat nih. haha
Jadi dengan bersungguh-sungguh menggodek-godek, AKHIRNYA...





Jejaka nih tak dak janggut. hehehe.. Sori yer My CintaSayangIluvu. huhu.. Kartun tak berjanggut lagi comei! =p  Mungkin rambut si jejaka tuh nampak feliks sedikit. huhu untuk yang tuh perlu menajamkan skill lagi. hahaha
Oh, lupa pulak. Font yang ada ♥ comel tuh, nama dia Heartland. Tersangatla comei okay!!!!
Cik Mira cilok dari SINI  dafont.com. Memang daboooom font dekat situ.
Anda hanya perlu
  1. Download font mana yang berkenan di hati.  
  2. Pastu install (boleh tengok kat SINI cara install) 
  3. Dah boleh guna kat mana-mana program. Contoh photoscape, MS word & powerpoint.


Akhir kata, terimalah watermark Ceritera Cik Mira yang baru keluar dari oven nih. ^_______^

9 comments:

cik tie@ibtisam said...

sgt comey~!
ok~~
jelesh2...

Cik Mira said...

hehe silalah menggodek-godek laptop anda jika rajin ^___^

♥SuHiLaRy♥ said...

chumel nye mira,,
boleh design wedding card mcm tuh..
=)

Cik Mira said...

hehe angan-angan tuh memang nak buat sendiri ^___^
harap-harap menjadi kenyataan

bunga said...

omell ok..come..come..

~ NANA ~ said...

tlg buatkn utk i satu...kekekeke

Cik Mira said...

bunga, thank you! perlu prektis nih. bagi lagi comel. hehehe

nana, kalo i rajin, i buatkan 1 utk u ^____^

Cik Puan Syafa said...

saangaaat cute! i loike banyak huhu jeles ni

Cik Mira said...

^___^ hehe

kalo juai 1 sehengget, agak2 cukup x nak beli ink printer warna2 ek?. huhuhu.. ink warna tgh kering.. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails