Thanks for your support!

Thursday, December 30, 2010

Vacation (part 4)

Assalamualaikum... bersiaran kembali dari Sungai Batu yang baru ada ayaq tadi pagi.. hehehe
ok mari..mari.. Cik Mira nak bercerita lagi hehehe. (ini adalah sambungan daripada part 1, part 2 dan part 3)

Setelah selamat tido di bilik yang sangat selesa seperti namanya Selesa Resort, kami pun bersemangat bangun awai.. nak pi breakfast.
tengok-tengok rupanya ada kami ja tetamu aka guests kat situ... hahaha
rasa macam orang kaya beb! breakfast depan swimming pool! dengan suasana pagi yang nyaman jer.. best sangat-sangat
si comel sedang berehat... sian dia naik bukit, turun bukit, naik bukit.. hahaha

alhamdulillah

nasib cik mira nih tak tau berenang.. hehe.. kalu tak......

ambik gambar buat kenangan kat sini hehe

bye bye bilik best! kami nak pi jalan-jalan pulak

Seterusnya.. Cik Cbah pun membawa Cik Mira berjalan-jalan.. hehehe pi bukit tinggi tuh la.
jalannya berpusing-pusing jugak la.. eh, haa... sebelum tuh kena bayar tiket dulu.. adeh, mula-mula tuh ingatkan free ja.. rupanya tidak.... wuuuu
setelah Si Comel tuh berpusing-pusing naik bukit, akhirnya kami sampai!

Si Comel yang gagah perkasa!

Masa nih bawa camera biasa ja.. Cik Cbah pulak ambik gambar guna handphone ja.. masa nih dia tak ada lagi D60 hehe kalau ada mesti lagi kebaabooomm gambar kita kan Cik Naseebah?? hehe

sebagai pengambil gambar tegar, apa saja mesti nak ambil gambar... jadi banyak sangat gambar yang ada.. lagi pun, tempat ni memang sangat cantik. kalau boleh buat videoklip jiwang-jiwang pun sesuai jugak hehe.

bunge cantek berwarna merah jambooo

gambar wajib!
Masa pergi tempat nih jugak, Cik Mira masih lagi menjalankan kajian tentang Bryophytes (ala menda lumut-lumut nih la). wow weee.. jadi perasannya adalah sangat excited.. teruja beb! tengok tempat yang penuh dengan bryophytes nih.. hehe. tempat nih memang setanding dengan Mossy Forest kat Cameron Highland tuh. tapi secara peribadi, Cik Mira suka lagi tempat nih.

nyaman jer

suka sangat! kalau ada nih kat entrance umah mesti best

rasanya  yang nih adik beradik fissiden kot hehe

pokok | akar | batu | lumut

motif? haha ntah la.. saja ja amik gambar batu nih

liverworts

pintu gerbang pun comei.. alolololo

batu-batu cinta (apekah? haha)

ikan yang seperti kelaparan

heart this!

kami yang comels

tengok aje.. hehe

Marchantia! comei gila.. setopok dia kat situ hehe =)

nice!

arigato! eh, apa yang arigato nih hahaha.. layan jela~

sini jugak ada spa
tapi kami tak sempat la nak berspa pulak kan.. hehe. kami jalan-jalan ja. ambik gambar banyak-banyak.

cantik cantik cantik!

jalan punya jalan, kami dah sampai kat sini pulak

rasa macam nak makan ja.. hahaha

(^____^)

bunga pelik tapi cantek!

ini T A N G G A .hahaha

tammat

ok lepas nih, kami terus naik private jet, pi French.. haha.. tipu! kami pi sini ja.. Colmar Tropicale, Berjaya Hills. tak oversea pun. bajet ja. hehe

macam ada kat set filem pulak.. hahaha

rasanya nih seperti gambar wajib kalau mai sini

kedai kat bawah. atas tuh bilik hotel

kat sini semua bunga sangat la cantek! suka (^____^)
antara colan-colannya adalah:

pink

yellow

blue
*bunga nih tak tau nama, jadi letak nama warna jela.. hahaha

dah penat kami melilau-berpoya-poya-gedik-gedik-amik-gambar, kami pun sudah mau pulang..
ya, pulang ke dunia realiti masing-masing kerana sebenarnya ini adalah percutian rahsia pada 2 tahun yang lalu. hehehe sekarang sudah tiada rahsia lagi di antara kita kan? hehehe jadi inilah yang sempat untuk dikongsi setelah sekian lama kata nak update kan? tak boleh blah sungguh Cik Mira nih kan? berjanji bukan main lagi.. huhu.
ok sekarang sudah tertunailah janji itu. fuh! lega...

ok. bye bye. kami nak balik penang dah


REALITI PADA HARI INI:
  • Cik Mira seorang pelajar postgraduate dan sekarang sedang menumpukan sepenuh perhatian kepada research project beliau. mahu menghabiskannya secepat yang mungkin.
  • Cik Naseebah seorang guru di sebuah sekolah menengah di utara tanah airku, Malaysia. banyak kisahnya yang memberi inspirasi kepada Cik Mira =) I love you!
~Semoga dipermudahkan~

*** sebenarnya gambar adalah sangat banyak. tak tau yang mana nak pilih.. ini saja rasanya yang termampu nak dikongsi. kalau tengok banyak-banyak, nanti terkena virus ChentaCikCbah plak.. hahahaha
(kenapa ChentaCikCbah? sebab sorang tuh dah terkena virus ChentaCikMira... hahaha... yang boleh kena virus Chenta nih, sorang ja tau hehehe)
Jadi Cik Cbah, adakah anda bersedia? awat la yang dok merapu sangat nih Cik Mira ooooi! hahaha

~Sekian

Saturday, December 25, 2010

Vacation (part 3)

Assalamualaikum...
Ok kita bersambung lagi dengan Part 3.. hehe. boleh tengok dengan klik Part 1 dan Part 2 untuk yang sebelum nih.

19 November 2008
Masa nih rasanya dah petang kot.. tak ingat pulak.
Setelah Si Comel Cbah sampai dengan selamatnya di jetty feri. Kami pun meneruskan perjalanan.. Jeng..jeng..jeng!
kami nak pi Bukit Tinggi.. fuyooo... hehehe
Masa nih macam yakin ja... peta dah google.. peta malaysia pun dah beli.. haha
kami pun memulakanlah perjalanan menuju ke Bukit Tinggi.

masa nih masih seronok.. sebab pemandangan cantek!
lori adalah pemandangan biasa.. banyak sangat!
ha inilah peta yang telah di save dalam laptop Cik Cbah
mengikut peta itu.. macam senang ja.. tapi ntah apa jalan yang kami lalu.. hehehe
sungguh mencabar perjalanan ini..

tengok tengok ada nih! haha
Tapi best jugak.. 1st time nih Cik Mira tengok menara condong kat Teluk Intan nih.. hehe
cumanya kami tak la buat lawatan kat situ.. lalu ja.. ambik gambaq! hehe
ok..ok kemudian kami meneruskan perjalanan lagi

eh, lori lagi.. hehe
Lepas daripada nih, kami pun dapat jumpa highway.
masuk highway.. rasa seronok dah.. huhu..
drebar kereta pun telah bertukar servis.. Cik Mira pulak yang memandu Si Comel itu.

pastu, keluar highway balik.. kami masuk jalan biasa.. menuju ke Genting rupanya.. masa nih macam cuak jugak.. hoho
sebab dok pikiaq, eh.. silap ka peta tuh.. huhu

rasa macam nak singgah Genting ja.. haha

Kemudian, Cbah pun call Selesa Resort tuh.. tanya direction.
Ntah apa yang berlaku, mungkin salah faham dari kedua-dua belah pihak..
Staff Selesa Resort kata kami dah silap jalan.. kena turun balik..
huhu.. kami nih pulak paham, turun semula ke asal kami naik bukit genting nih..
padahal sebenar-benarnya, kena teruskan perjalanan..then turun, baru jumpa Selesa Resort tuh..
huhu..
kami pun turun la.. melilau kat bawah tuh... tanya direction kat satu kedai nih.
dia kata.. yg kami naik bukit sampai ke genting tuh betui dah.. cumanya nanti teruskan lagi perjalanan dan kita akan turun bukit pulak... pastu jumpa roundabout masuk balik highway.. ha tu diah.. lagu tuh ka??? kesian kami...
kesian kan kami.. naik bukit genting tuh 2x beb!
dah la.. masa tuh nak malam dah.. kami hanya mampu berdoa supaya perjalanan kami selamat.
Ok, pastu kami ikut la arahan orang tadi yang kami tanya direction tuh..
pastu.. dah sampai genting tuh.. untuk tidak menyesatkan lagi kami yang sedia tersesat nih.. Cik Mira pun bertanya pula kepada abang polis kat mana ntah.. huhu tempat tuh macam ala ala rumah guard la.. untuk orang turun naik genting tuh.
setelah mendapat direction, kami pun meneruskan perjalanan. Cara abang/pakcik polis tuh bagitau, macam dekat ja nak pi Selesa Resort tuh.. padahal sebenarnya jauh la jugak.
dan istilah 'dekat' nih adalah berbeza bagi orang penang dan orang yang dok kat negeri yang besar-besar tuh.. hahaha kesian kami
ok bila dah turun tuh.. dalam keadaan hujan lebat dan gelap.. wuuuwuuu
pastu tersesat lagi.. Cik Mira tersilap exit daaa... pi masuk highway nak ke gombak ka apa ntah.. hahaha
biasalah, bila dah malam dan hujan lebat.. tak dapat nak pasti jalan yang mana yang betui.
jadi masa nih, Cik Mira dah rasa give up dah.. huhu nih satu perangai Cik Mira yang sukar nak dikikis.. haha
Cik Mira mudah terkecewa.. cepat sangat terkuciwa.. huhu
dalam dok sedih-sedih dengan tragedy menimpa kami nih... boleh pulak Cik Mira nih terlelap.. ish ish.. nasib baik tiada perkara buruk yang berlaku pada kami.. Alhamdulillah~
Ok, lepas dah tersedar dari terlelap tuh, terus panik, dan menumpukan perhatian.
dan akhirnya.. hujan sudah reda.. dan ternampak signboard Selesa Resort tuh..
alhamdulillah~
kami pun check in.. dan berehat dengan selesanya di situ.. sambil makan maggi hehe

tutup pintu dan tido!

kat bawah nih sebenarnya video ucapan/cakapcakap Cik Mira dan Cik Cbah setelah apa yang berlaku kepada kami sepanjang perjalanan ke Selesa Resort itu.. hehe tapi kami berdua nih teramat la comel, jadi hanya audio yang boleh didengar ok.. tak dak gambar... hahaha




***video tak dapat upload.. cait! kuciwa i =(


ok. nanti bersambung part 4 pulak yer =) adeh, bersambung lagi? haha bila agaknya nak habis nih ish..ish
terima kasih!




Thursday, December 23, 2010

Al-Baqarah [2:215]

They will ask you (O Muhammad): What they should spend (and on whom). 
Say: Whatever you bestow in charity that is good (and lawful) must go to your parents and your kinsmen, the orphans, and the needy and the wayfarer in need. And (remember) that Allah is aware of whatever good you do (and you shall be rewarded for it).

Monday, December 20, 2010

photography

Assalamualaikum! hai..
perasaan sekarang adalah seperti mahu menjadi model photographer professional... hahahaha
apekah? ini memaksudkan apa? huhu.. cik mira jugak tak tau apa yang sudah terjadi kepada diri sendiri.
mungkin pengaruh sekeliling kot. asyik tengok blog-blog fashionista yang comei-comei itu.. hehe
membuatkan diriku juga sperti mahu bergambar seperti mereka.. hm, mungkin juga sebab rindukan camera cik mira yang sudah lama masuk WKCM. apekah wkcm tuh? hospital baru ka? Wad Kecemasan Cik Mira hahaha Tapi tak dapat discharge lagi.. sebab? hehe.. cik mira tak ada bajet lagi la nak bayar bill sepital camera tuh.. jadi biarkan dulu dia dok WKCM tuh lelama sket. nanti dah ada bajet, kita pi sepital yang sebenar okay? (mata bersinar-sinar penuh harapan sambil merenung camera cik mira) haha

i miss my camera

Tuesday, December 14, 2010

Kawen

Assalamualaikum, hai hai hai =)
kawen! ya kawen.. semua nak kawen... saya jugak nak kawen.. tapi mungkin belum masanya..
hopefully my time will come soon.. very very very soon..
kadang2 tuh rasa malas nak p kenduri kawen pun ada.. hikhikhik.. maaf yer kawan2.. jgn kecik ati..
i rasa ja.. tapi insyaAllah akan sampai ke majlis anda jika tiada sebarang masalah..
hm, i malas sebab apa tau.. nanti akan terpikiaq bila la nak kawen nih... huhuhu...
kadang kadang macam sedih jugak.. huhu.. hihi besala.. cik mira nih jiwang2 sket..
tapi takpa.. kena bersabar... tempuhi hidup ni dengan sehabis baik..
insyaAllah akan sampai 'masa'nya.. dan setiap perkara yang berlaku.. bukan saja2 ja terjadi kan.. thank you Allah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
yang penting sekarang kenalah berusaha bersungguh-sungguh untuk menghabiskan masterku yang belum selesai selesai lagi nih..
doakan cik mira yer... cik mira nih seorang yang lembut hatinya... or fragile bak kata Uncle Mat Salleh tuh..
mudah terkecewa..gundah gulana.. feeling feeling jiwang.. rasa lonely..
but hey, this is life right? everyone have their own problem.. kalo tak dak problem, orang tuh kurang waras kot.. hehe

Sunday, November 14, 2010

Perfect two


Love is like when I woke up every morning, 
I wished you were next to me sleeping soundly.


Saturday, November 13, 2010

Child

We worry about what a child will become tomorrow, 
yet we forget that he is someone today.
 

Saturday, October 30, 2010

I'm sleepy

Assalamualaikum.. hello everyone!
your adorable Miss Mira feel very sleepy right now.. Looking at those numbers.. huhu makes me thinking, if that numbers/digits are my money.. wow! mokcik kayo.. hahaha huhu  hahaha ($__$)
actually it's just a data from my research.. huhu.. key in those data makes me sleepy =p

* yeah i know... i didn't update my blog for a looooooooong time hehehe.. ok ok.. some times ago, i'm quite a 'blogger tegar' hehe.. but now, i'm kinda busy with life and much prefer facebook to just express myself (actually not really expressing.. just when i want to do so)
if you're wondering what is happening in my life.. let me explain in here briefly. (wah, ada ker yang baca blog haha.. huhu lantaklah.. saja nak buat karangan)

saya masih belajar, jadi tidak bekerja (yet!) dan akan berkahwin suatu hari nanti. (so please stop questioning me when I will get married.. and when I will complete my master. for some reasons it's so annoying and some kind of pressure to me.. i think, every normal person will get married.. it just a matter of time and planning.. you know.. yeah, sometimes i understand some people just don't know what to start a topic with you.. but PLEASE.. don't ask me those questions.. ask me other than that..
'what's your dream car?' 'who do you think will win Piala Malaysia?' 'do you watch Chapalrela?' etc
 I'm absolutely happy to answer your questions.. ok

saya sedang berusaha sedaya upaya untuk menghabiskan projek master saya asap. yer..yer... saya tahu, saya lambat.. orang lain dah abis... i have my own problem.. that's so challenging + complicated (for me).
jadi sekarang nih semangat Cik Mira sangatlah berkobar-kobar...sampai kurus dan hitam sudah Cik Mira nih.. betul.. betul.. betul.. (silalah percaya)
aik? kenapa hitam pulak? huhu.. sebabnya i'm working at the plant house. tiada air cond, bumbung lutsinar, working hours adalah pada siang hari.. huhu yela.. scary wooo kalo malam malam kat situ.. hm,. cuma ada sebuah bilik berhawa dingin untuk berehat saja. (bersyukur)

tanpa teman seperjuangan di sisi, terasa seperti lone ranger.. huuhuuu.. Cik Mira nih lambat sikit nak mesra alam dengan orang yang baru kenai.. huhu.. saya pasrah.. huhu..tapi saya tahu... semua orang sayangkan & doakan saya.. hidup dikelilingi orang orang yang disayangi.. my family, my cintasayangiluvu, my friends, my supervisor, everyone around me.. buatku bahagia, sedih, ketawa, menangis...

thank you Allah.. for this 25 years of meaningful life...

anyway, have a great weekend everyone!

tu dia, 'briefly' la sangat penerangan Cik Mira nih hahaha =p

Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1431H


Allahu Akbar… Allahu Akbar… Allahu Akbar…
Laa Ilaaha Illallaah wallaahu Akbar…
Allahu Akbar wa Lillaahilhamd…


Sunday, August 22, 2010

I miss you Abah

it's been 12 years =/ 
banyak sudah berubah... 
but your little girl always be your same little girl... 
I miss you... I miss you Abah. 
~Al-Fatihah~

Sunday, August 15, 2010

Marhaban ya Ramadhan!

Assalamualaikum...
Allah SWT is giving us another opportunity in our life to witness the month of Ramadhan. Ramadhan is a great time of Allah’s blessings and His mercy. Every Muslims should take full advantage of this time.
Selamat berpuasa semua! hehe
sudah 5 ramadhan 1431...
semoga kita mendapat kesihatan yang baik dan boleh mengerjakan lebih banyak ibadah dan kebaikan di bulan yang mulia ini...

Saturday, August 7, 2010

Don't do this to your baby


a reminder to all daddies out there =)

Thursday, August 5, 2010

Plant House

hari nih best kat plant house.. huhu
ramai2 buat kerja.. rasa macam gotong royong nak kenduri pulak.. haha
padahal nak steril tanah & korek2 tanah.. huhu
apa pun, bila kita buat kerja dengan hati gembira.. hasilnya pun akan menggembirakan hati ini
hehe

sekian,
yang tengah gembira & sedikit letih...

Wednesday, August 4, 2010

kadang kadang

kadang kadang saya rasa seperti mahu mendapatkan kerja.. seperti kawan2 lain yang dah bekerja.. ada duit ribu riban... tak dak keta pun takpa.. cuma nak duit untuk shopping2.. huhu
kadang kadang saya rasa seperti mahu berkawen, jadi surirumah sepenuh masa... belajar menjahit, belajar memasak, buka small bisnes. huhu..
kadang kadang perasan untuk tidak mahu menghabiskan master ini menghantui diri ini..
adakah ini symptom kurang rajin? symptom menyesal dengan sambung belajar? symptom sedih sedih kerana sebagai student, saya tak ada duit untuk shopping.. poya2... jalan2 dengan hati gumbira sebab tak payah pikir soal duit..
oh, adakah ini sebenarnya sebab duit? ooohh...
serius, rasa sangat tidak berkemampuan dari segi kewangan..
sekian,
yang tengah feeling2 sedih sebab saya tidak berduit
=/

Wednesday, July 28, 2010

Cardigan

Assalamualaikum and hellllllllllloooooooooooo world! =)
hehehe... I recently bought a long cardigan! so cute and I'm so so so in love with it =)
sesuai di kala waktu malam.. hehe

cantek kan? hehe

Monday, July 19, 2010

Pakai Spek =p

hehe... please wear your sunglasses when you're at Pulau Pangkor =p

video
Cbah jeles dengan i haha =p

Sunday, July 18, 2010

Pangkor (again! haha)

Assamualaikum...hello everyone!
for the sake of updating... so here it is a video when me and cbah at Pulau Pangkor..
this is on our 1st few hours in Pulau Pangkor..click here for the rest of the story =p

video
kualiti video kurang memuaskan.. huhu mana ada HDSLR =(

to my new visitor, hi.. welcome to my blog.. and YES! I do look/sound like kanak kanak ribena though I'm 23 at that time ~redha~


Vacation (part 1)
Vacation (part 2)

*tidak tenteram sehingga abis update cerita vacation itu.. huhu.. tungguuuuuuuuuuuu

Tuesday, July 6, 2010

my skin

haha hello everyone! Assalamualaikum
maybe some of you will be so annoy with the title.. hikhikhik
actually I really want my skin to be fairer as before.
because right now my skin is so dry dry dry and tanned.. haha tanned la konon.. padahal udah itam... huhu..
semoga misi untuk kembali normal berjaya!

 walaupun gambar nih tak jelas... tapi ini adalah sumber inspirasi untuk merealisasikan misi.
I miss the time when my skin is in a good condition (?) haha. you can do it, mira!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails