Thanks for your support!

Thursday, May 31, 2012

Pengantin Jerami

Assalamualaikum...

Pelik tak tajuk blog post hari nih? hehehehe... nih sebenaqnya sebab tak dak idea nak letak nama apa.
Tanpa membuang masa... Cuba tengok gambar nih.

Giler sangat comel!!!! hehehehehe...




mungkin kalo buat kenduri dekat area bendang aka sawah padi, boleh tukar guna orang-orang. Dress up jadi pengantin. mesti comel jer.

ok bai! =)

Wednesday, May 30, 2012

Wordless Wednesday: Umbrella

Unique!
Gather a bouquet of flowers -- real or silk -- into an umbrella for a door display full of country charm. 
Tie a ribbon around the umbrella to hold the bouquet in place.




Ok bai! =)

Tuesday, May 29, 2012

Succulent hand bouquet



Idea yang menarik. Dan boleh bertahan lama kalau pandai jaga pokok tuh nanti la. hehehehe

Ok bai! =)

Monday, May 28, 2012

Inspirational Monday

Follow Your Heart, Hang On & Don't Give Up Just Because Everyone Else Does. 

There Is Nobility In Being The Last One Standing, 

 Because The Persistent Few Are Those Who Stretch Boundaries, 

Set Brave New Standards and Secure The Hope 

For A Better Tomorrow

Sunday, May 27, 2012

DIY Idea: deco hantaran

Assalamualaikum... hai.. Selamat menghabiskan sisa-sisa hujung minggu.

Sejak akhir-akhir nih punyalah liat nak update blog. ish..ish..ish... mana pi cita-cita nak jadi pemblog tegar nih, wahai Cik Mira???
huhu.. dulu dok bagi alasan internet bencinta laaa... serabut laaa. Tapi lani bila dah elok semua, tak rajin jugak update blog. hehehe

Ok tak payah dok berletiaq panjang-panjang sangat. Marilah kita melayan gambar hantaran SchAwal.

Cik Mira sangat berkenan dengan bow yang besaq gedabak tuh. Simple yet elegance. Yang nih hantaran dari pihak Scha bagi kat Awal.





laaaaaaaaaawaaaaaaaaaaaaa kan?

* teghuih ghasa nak ambik bow tuh boh kat kepala hahahaha motif?



ok bai! =)

Saturday, May 12, 2012

Saya bosan

Assalamualaikum..

hai...
Saya bosan.
eh, bukan...bukan.. 
Nama saya bukan bosan.
Saya tengah bosan ja.
hehehehe

video


ok bai!

Thursday, May 10, 2012

Tasik Beris

Assalamualaikum.... hai hai hai!

Ok nih nak bercerita tentang aktiviti berjalan-berjalan pada suatu ketika dahulu (hehehehe... nih kejadian bulan Februari yang lepas) hamboih... dah basi tuh!

Pada suatu hari yang bahagia, kami sekeluarga iaitu Mama, Kak Chik, Miesya, Pak Jang, Mak Jang, Asyraf, Nurul, Haikal dan Alesya telah menaiki Alza dan menuju ke Tasik Beris, di Sik, Kedah.
Perjalanan masa tuh hanya mengambil masa lebih kurang 30 minit ja sebab kami bertolak dari Gurun, Kedah.

Apa yang menarik kat Tasik Beris nih? Ha... kat sini ada ladang anggur tau. Kepada sesiapa yang tak pernah tengok pokok anggur secara live, haruslah mai sini. Cik Mira dah pernah tengok secara live masa field trip ke Perlis dolu-dolu. Jadi, tak excited sangat la. Cuma yang mengujakan adalah nak pi berjalan-jalan hehehehe.

ahli rombongan
gambar yang paling disukai
seiring dan sejalan
nih dia.. ladang anggur

tempat lepak sambil minum jus anggur

cantek kan? kalo berphotoshoot kat sini pun menarik

gambar melompat terbaik! paling comel yang kecik sekali tuh la. hehehehe

family Pak jang

adik Cik Mira yang bajet artis
Cik Mira - Nurul - Asyraf

melompat 1.0

melompat 2.0

disebabkan Cik Mira tak masuk dalam nih, jadi da gambar luaran jela yer. kalo nak tengok, kena la mai sini! =p


Dah selesai berladang anggur, kami pun ronda-ronda lagi. Kali nih singgah kat area chalet yang kat tepi Tasik Beris. Tasik nih luas, jadi ada 2,3 tempat-tempat macam nih. Tempat untuk kaki pancing, picnic, team building etc. Cik Mira suka tempat-tempat macam nih. Tenang ja untuk bersantai =)

lepak santai

kanak-kanak masih mampu berkayak walaupun kepanasan tahap 'lit-lit'

Laju laju… buaiku laju.. 
Bila dah habis berjalan-jalan, kami pun balik. Sebab semua orang dah lapaq! hehehe
Jadi begitulah aktiviti outing pada bulan Februari yang lalu =)

Ok bubye!

Tuesday, May 8, 2012

Swishblog

Assalamualaikum... 

Hari ini hari Selasa. Esok hari Rabu. Sebenarnya Cik Mira tak tau nak update apa, tapi nak update blog jugak. Jadi............................................
Jom layan video Cik Mira konon nak buat ala Swishblog tapi tak jadi sangat pon hahahaha. Apa kebendanya itu? Kawan-kawan bolehlah bertanya kepada atuk google.

Ok zaaassss......

video



Saturday, May 5, 2012

Cantik kan veil Scha

Assalamualaikum... haaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....... lamanya tak update blog. hehe

Semalam dok bersemangat nak tengok majlis pernikahan SchAwal. Sekali tak dak pulak. huhu..
Pastu tadi tengah hari baru tengok.

Suka sangat dengan veil Scha. Unik! macam jala. Tapi versi cun la. hehehe
Kat mana nak cari jenis kain macam tuh ek?
Kalau kawan-kawan tau sapa designer dia, bagitau kat Cik Mira ok. =)







Ok.. bubye! =) Have an awesome weekend everyone!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails