Thanks for your support!

Sunday, February 27, 2011

Idea: Deco (Plastic Bottle Flowers )

Assalamualaikum... selamat berhujung minggu.
~wuuuuuu busy pulak minggu nih. Sampai tak tau nak update apa. hahahahaha
Hm wedding progress sekarang nih mungkin dah jadi 2% kot. Sebab sekarang tengah mengumpul idea.
Jadi kali nih, Cik Mira nak kongsi penemuan terkini. hehe
Cik Mira kan DIY bride-to-be on budget, jadi saja la jalan-jalan cari idea.
Pastu terjumpa pulak yang ni. Plastic bottle art by Designer Michelle Brand ~Wah!!!! sangat terkagum ok.
Terus rasa nak ugut semua orang suruh kumpul plastic bottle untuk Cik Mira. hahaha

comel kan?

close up sikit. ha.. nampak tuh, guna tapak botol plastik tuh ja.

buat tirai pun cantek!

aaaaaaaaa.... tension tengok gambar nih. SANGAT COMEL!

uik. letak kat lampu pulak.. ~sukaaaaa
{Image Credits}

Nak buat pun senang juga.
1) potong botol
2) licinkan keliling bekas yang telah dipotong dengan kertas pasir
3) tebuk lubang. guna dawai panas boleh kot
4) ikat dengan tali

Boleh juga nak tengok kat sini

**** Tadi tengok kat dapur baru ada 3 botol plastik yang ada bentuk bunga macam tuh huhu.. memang kena memereas ugut ramai orang nih. haha

Ok tata..

6 comments:

cik tie@ibtisam said...

cik miera.. sgt comey....
kalo leh spray utk color kn pun agak nice jgk kn... wawawa~~~
suke2...~

zati embong said...

cantik!haha.alamak,kena fight dgn org kutip botol pasni O.o

~ NANA ~ said...

sgt cantek...bagus idea ni!

Cik Mira said...

cik tie, ha ah kan.. kalo spray bagi warna mesti lagi cantek!

cik zati, memang kena berebut dengan aunty cleaner nih. hahaha sebab kat sini, dia yang selalu kumpulkan botol2 plastik nih.

cik nana, idea nih sangat menarik. cuma nak mengumpulkan botol plastik la pulok.

dyn said...

suke idea ni murah dan cantikkk.. part nak kumpul tu je la lambat sket...kalo tawu boleh wat camni da lama kumpul kan...

Cik Mira said...

tuhla.. kalo tau awai2 boleh kumpul siap2 hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails